BK Ett Fyra

Referat: Frövi IK - BK Ett Fyra

3p in på kontot
Torsdagen den 22 december gästades FIK av BK Ett Fyra från Örebro för match i futsaltrean.
I spelminut 1 får FIK en inspark på offensiv högerkant som Oscar petar till Jesper som kliper till men inget mål då bollen gick på fel sida av stolpen. Nästa chans i matchen blir gästernas då de får ett kontringsläge i spelminut 2 som medför att en spelare kommer fri med mot Jimmie i FIK-målet och bollen hamnar i nät bakom en utrusande JImmie (0-1). FIK har en bra chans att kvittera i minut 6 efter att Jimmie gjort ett snabbt utkast som Gustav tog ned och sedan får nära håll får till ett avslut men mv räddade en bra chans. Dan kommer i ett bra läge, på vänsterkanten. och fälls strax utanför straffområdet och FIK får ett bra frisparksläge. Johannes tar frisparken och får till en bra bössa men skottet täcks och FIK fick med sig en hörna som blev resultatlös. I spelminut 9 är Jesper på väg att runda utrusande målvakt men bollen rullar sedan för långt så inget mål på en bra chans. I minut 11 testar Max ett skott som mv räddar. Minuten senare styr Dan en passning från Gustav men bollen smet förbi felsida av stolpen. I spelminut 14 får FIK ett omställninsgläge som medför två mot en med en bra glidtackling hos gästerna avvärjde ett bra FIK-läge. BK Ett Fyra skapar en del bar anfall och ett kom i minut 15 men avslutande skott räddas av Jimmie. I spelminut 16 gör Jimmie ett snabbt utkast till Jesper som förvaltar chansen på bästa sätt genom att placera bollen i nät och FIK har kvitterat (1-1). Både lagen har några bra anfall i första halvleks slutskede men inga mål så 1-1 efter halva matchen.
I spelminut 21 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med en styrning från Manuel men inget mål då mv gör en bra räddning. Minuten senare får FIK flera insparkar på offensiv planhalva där Oscar petar till Jesper men alla skottförsök täcks av offrande spelare i BK Ett Fyra. Minuten senare spelar Oscar och Jesper ett väggspel som blir farligt inne i boxen men inget mål på en bra chans. I minut 25 får gästerna ett bra skottläge men Jimmie är med och gör en bra räddning. Minuten senare gör Jimmie ytterligare en bra räddning på ett bra skott från gästerna. I minut 26 kommer Jonas på vänsterkanten men stoppas med en hockeytackling som medför frispark till FIK i ett bra läge men inget mål på frisparken.
FIK får ett två mot ett läge i spelminut 28 men gästerna reder ut situationen. I samma spelminut spelar Oscar gram Jesper som testar ett skott men inget mål då bollem retligt smet över ribban. Jonas får ett skottläge i spelminut 29 och testar en klassisk tåfjutt men inger mål då mv räddar. I minut 32 tar FIK ledningen efter mål av Johannes efter fint framspel av Gustav. Med 6 minuter kvar börjat gästerna att spela joker spel och nästan direkt vinner FIK bollen och Gustav lyfter bollen mot öppet mål men bollen gick utanför. BK Ett Fyra får resultat på sitt jokerspel och kvitterar (2-2) i spelminut 35 efter skott från högerkanten. BK Ett Fyra behöver tre poäng och fortsätter med att spela jokerspel och det nyttjar FIK i minut 37 då Gustav från egen planhalva rullar in bollen i öppet mål och FIK tar ledningen med några minuter kvar av matchen (3-2). BK Ett Fyra försöker kvittera och trycker på med sitt Jokerspel och får två bra skottlägen men båda lägen täcker ett bra försvarande Frävi. I spelminut 38 vinner Oscar bollen och spelar vidare till Jesper som tester ett skott mot öppet mål men gästarna lyckas täcka skottet. Oscar får matchens sista farlighet, i minut 39, men skottet, från vänsterkanten, gick utanför.
Vinst med 3-2 ses som rättvis men beröm till båda lagen för bra spel.